lunaproductions

fotografie


lucas van loenhout

 

welkom in de wereld gezien door mijn ogen

Door mijn geloofsovertuiging dat ieder mens op aarde komt om spiritueel te groeien en te leren, vind ik uitwisseling met elkaar op elk gebied heel belangrijk. 

Ook bewonder en respecteer ik de natuur om ons heen. Ik wil door mijn foto’s bereiken dat er interesse gewekt wordt voor de natuur. En dat wij ons moeten beseffen dat door onzorgvuldig gedrag of nonchalante levenswijze er straks misschien voor onze kinderen geen natuur meer zal zijn.  

 

Sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in fotografie. In mijn jonge jaren had ik een analoge Mamyia spiegelreflexcamera. Na een lange onderbreking ben ik vanaf 1995 weer wat meer gaan fotograferen en toen de digitale camera's wat meer binnen financieel handbereik kwamen ben ik overgestapt op de digitale fotografie. 

Ik ben begonnen met een Fuji Finepix 6900ZOOM en later kwamen de Canon EOS 20D, 50D en nu de 70D. Mijn lenzen zijn: Sigma 10-22mm 1/4-5.6 DC HSM, Canon EF 24-105mm 1/4.0 L IS USM, Sigma 50-500mm, Canon EF 75-300mm 1/4.5-5.6 IS,  Canon EF 100mm 1/2.8 USM (macro) en de Canon EF 50mm f/1.8 II.

De flitser die ik gebruik is een Yongnuo YN600EX-RT II speedlite en een Yongnuo YN-E3-RT speedlite transmitter. Daarnaast zijn een goed statief en hulpmiddelen zoals een draadontspanner, filters (bijv. polarisatiefilter) onontbeerlijk.

Ik probeer mijn onderwerpen te fotograferen op een zodanige manier, dat ik de sfeer en de emotie wat het onderwerp met mij doet, weergeef. 

Nabewerken van foto’s doe ik nauwelijks en soms is er een creatieve uitspatting.

 

Op de pagina FOTOS is een greep uit al mijn foto’s te zien met diverse onderwerpen. 

 

Ik kan deze hobby niet uitoefenen zonder support van mijn vrouw Nazira. 

We gaan vaak samen op pad en genieten van alles om ons heen,  maar vooral van elkaar.

 

Veel kijkplezier!

Lucas van Loenhout